Vår hyllning till Kinnekulle, det blommande berget vid Väners strand

Alla vi människor har nog alltid en plats på jorden som de kallar för sin och Kinnekulle, vid Väners strand, är ovivelaktigt min. Oavsett var i världen jag bor så kommer Kinnekulle alltid ha en särskilt plats i mitt hjärta. Kinnekulletyget är vår hyllning till min hembygd. Den plats som Carl von Linné en gång kallade det blommande berget. Det är också därför som just utvalda delar av Kinnekulles flora tar plats på mönstret. Illustrerat med mörkt grönt tryck på vit linnebotten.

Promenad på Kinnekulle juli

Såhär beskriver vi det på den etikett som följer med alla produkter i Kinnekulletyget:

Kom ska du få se varför det här är min plats på jorden.
Med stor förväntan ledde jag min livskamrat längs barndomens försommarstigar. Och Jesper såg. Han såg solstrålarna som bröt igenom bokens skira gröna lövverk. Den blommande häggen, hasseln och vildapeln. De täta mattorna av blåsippa, ramslök och örnbräken. Han såg – och även han blev förälskad i det Blommande Berget. Precis som jag hade hoppats tog han skissblocket ur fickan och började teckna. Gullviva och vit nattviol. Sötbär, krollilja och de märkvärdiga orkidéerna guckusko och nyckelblomster. Nyfiket gick han på upptäcktsfärd i den slösande rika floran.

Jag valde ut de blommor som är de  allra bästa representanterna för mitt Kinnekulle. Av dem gjorde vi det här mönstret. Jag hoppas att du ska tycka om det lika mycket som jag.

Linda Herngren Wahlström, Friheten Hällekis, Kinnekulle

Produkter i Kinnekulletyget